Spel med datorer

Spel med datorer är, precis som sociala medier, något som kommer med både för och nackdelar. Min personliga åsikt är att det på senare tid faktiskt har vänt mer åt det negativa än förut. Som alla vet så vill spelföretag tjäna pengar. Hur tjänar de pengar? Förr i världen var det genom att vi spelare köpte deras spel. Nu på senare tid har mycket av fokusen från att köpa spelet flyttats till att köpa saker inne i spelet. Det kan vara allt från speciella karaktärer att spela till annorlunda klädsel och design på karaktärerna. Dessa olika designer och klädslar brukar kallas skins. I vilket fall som helst, för att få oss spelare att köpa en massa smågrejer i spelet så behöver de få oss att spela. Ju mer vi spelar desto större är chanserna att vi köper saker. Därför har många spel ändrat inriktning. Nuförtiden så är det sällan vanliga singelplayer spel som spelas från början till slut utan online-spel där man spelar med och mot andra spelare och där det aldrig tar slut. Man kan sitta dygnet runt och spela utan att någonsin nå ett slut på spelet. Det här ser jag som något negativt då det finns stor risk att man kan bli spelberoende. Då favoritspelet aldrig tar slut så kan man fastna i ett otroligt spelande. Skolboksexemplet på ett spel som aldrig tar slut är World of Warcraft.

World of Warcraft har haft mer än 100 miljoner spelare genom åren. Det är alltså mer än tio gånger fler än Sveriges befolkning som spelat spelet.

Med alla dataspel som finn nuförtiden så behöver man inte vara speciellt orolig över att bli uttråkad. Det finns något för alla. Fördelen med de spel som använder sig av affärsmodellen med micro transactions, alltså spel där man inte betalar något för själva spelet utan man istället köper saker inne i spelet som man vill ha, är att man då kan spela helt gratis. Exempel på det är League of Legends som man kan spela hur mycket som helst, helt gratis om så önskas.

I nästa inlägg ska vi gå in på den typen av spel jag gillar bäst nämligen casinospel!